Rogier is als jeugdspeler op jonge leeftijd begonnen bij DSC uit Diepenveen en is daarna in heren 1 van DSC terecht gekomen. Na een  tijdje afwezig te zijn geweest is Rogier weer gaan volleyballen in DSC heren 2. Rogier had op dat moment al langere tijd hartproblemen, is een aantal keren gereanimeerd,  heeft lange tijd op de wachtlijst gestaan voor een donorhart, en heeft uiteindelijk ook een donorhart gekregen. Na deze zware operatie en herstel periode is Rogier weer gaan volleyballen bij DSC.

Rogier is tijdens zijn revalidatie in contact gekomen met het Nederlands transplantatie team en zijn wens was om anderen ook kennis te laten maken met dit team.  In 2011 is Rogier begonnen met het organiseren van een oefenwedstrijd tussen mix-teams van DSC en het Nederlands Sport en Transplantatie team. Helaas kreeg Rogier complicaties en moest hij opnieuw opgenomen worden in het ziekenhuis. Deze complicaties werden Rogier helaas fataal en is hier op een veel te jonge leeftijd van 38 aan overleden.
Op zondag 2 november 2012 hebben wij de wens van Rogier alsnog in vervulling laten gaan, middels een herdenkingswedstrijd voor Rogier.

Gespeeld werd er door het jongens-A team waar Rogier destijds inspeelde, het huidige Heren2, en een mix team van Dames 1 en 2 tegen het Sport en Transplantatie team. Tevens hebben wij op deze dag geld ingezameld voor het  Nederlands  Sport en Transplantatie team.

Als organisatie wilden we graag een vervolg geven aan deze mooie en bijzondere dag. En zo is het Rogier Berris Toernooi ontstaan wat sinds 2015 iedere 2 jaar georganiseerd wordt voor een leuke sportieve dag, ter nagedachtenis aan Rogier, maar ook om geld in te zamelen voor Stichting Sport en Transplantatie en Stichting PLN.

Zo ook dit jaar wordt er weer een toernooi georganiseerd. Het Nederlands Sport en Transplantatie volleybalteam is dan ook uitgenodigd en komt op 7 april weer  naar Diepenveen om deel te nemen aan het Rogier Berris Volleybaltoernooi.