Op 7 april 2019 wordt er voor de vierde keer in Diepenveen het “Rogier Berris volleybaltoernooi” georganiseerd. Het toernooi wordt gehouden in het Hof van Salland, de thuishaven van volleybal vereniging DSC uit Diepenveen.

Het toernooi heeft een recreatief karakter en zal bestaan uit een aantal wedstrijden tussen mix-teams van DSC leden, oud-leden, familie, vrienden van Rogier en sponsors van het toernooi. Ook het Nederlands transplantatie team zal aan het toernooi deelnemen.  Doel van deze dag is om met z’n allen sportief bezig te zijn en er een mooi toernooi van te maken. Verder willen we Rogier Berris gedenken en geld op halen voor twee goede doelen namelijk het Nederlands transplantatie team en stichting PLN.

Hoe het toernooi er daadwerkelijk uit gaat zien wordt later bekend gemaakt. Voor het toernooi en het eten kan men zich apart opgeven, als team of als individu. Tijdens die inschrijving kan men aangeven of men ook een speciale Bidon wil bestellen om tijdens en lang na het toernooi te kunnen gebruiken. De opbrengsten hiervan zullen naar ook naar het Sport en Transplantatie team en Stichting PLN gaan!

Met deze opbrengsten kan het transplantatie team internationaal wedstrijden blijven spelen.  Dit team valt namelijk niet onder NOC/NSF of NeVoBo wat betekent dat ze alle wedstrijden die ze spelen zelf moeten bekostigen. Eerst volgende evenement zijn de World Transplant Games van 24 juni tot en 2 juli in Malaga, Spanje. Doel van de World Transplant games is om het grote publiek bewust te maken van orgaandonatie. Aan dit evenement doen circa 1800 getransplanteerde atleten uit 50 landen mee.

Stichting PLN heeft heel veel baat bij een donatie, omdat er nog veel onderzoek gedaan moet worden naar deze genetische afwijking. Deze genetische afwijking veroorzaakt namelijk hartspierziekten (cardiomyopathieën, hartritmestoornissen…) waarbij de pompfunctie van de hartspier aanzienlijk wordt aangetast. PLN-gendragers zijn belast met ernstig hartfalen dat tot harttransplantatie, steunhart of zelfs (plotselinge) dood kunnen leiden.